Sposób przygotowania

Nie uwierzycie ale nigdy nie gotowałam ani nie jadłam krupniku zabielanego. Jakoś się nie złożyło .Podobno moja Ciocia tak robiła - jest bardzo smaczny .
Umyte mięso , obrane warzywa i ziemniaki ,marchew ( 1 cała , 1 pokrojona ), grzybek , kostkę bulionową włożyć do garnka i zalać wodą .Kaszę wypłukać kilkakrotnie zimną wodą i dołożyć do garnka. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć gaz i gotować 1 godzinę Wyjąć mięso, seler, pietruszkę , por , grzybek . Obrać mięso ze skórek, chrząstek i kości. Część mięsa włożyć do zupy. Grzybek pokroić w cienkie paseczki i dodać do garnka .
Zabielić krupnik śmietanką , posypać usiekanym koperkiem.
Marchew, seler , pietruszkę i resztę obranego mięsa z zupy użyć na sałatkę na kolacją ( zrobiłam z drobną fasolką ziarnistą z puszki - ,, Sałatka po krupnikowa \").

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    etka

    ładne zdjęcia
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    pyszny krupnik
  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    Uwielbiam krupnik, mogłabym go jeść i jeść i jeść

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !