Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z delicjami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajek 6
cukru szkl
mąki szkl
proszku do pieczenia łyżeczka
budynie malinowe 2
mleko litr
masła kostka
galaretki niebieskie 2
galaretki czerwone 2
galaretki żółte 3
Delicji 2 paczki
brzoskwiń puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z delicjami

Białka ubic, dodać cukier, potem żółtka, na końcu mąkę zmieszaną z proszkiem, piec ok. 40 min w 180 C, pozostawic do wystygnięcia.

Budynie ugotować, zmiksować ostudzone z masłem.

Rozpuścić galaretki.

Przekładać ciasto: Biszkopt, połowa masy, brzoskwinie, galaretka czerwona, galaretka niebieska, reszta masy, delicje, galaretka żółta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pacia 05.04.2012 09:35
pięknie wyszło
adam1f 26.07.2011 00:09
dobry pomysł
madi356 10.07.2011 14:59
cudne:)
Kate131 26.11.2010 07:11
ale ładne
beatkaa153 11.10.2010 11:41
super wygląda i pewnie też tak smakuje:):)
banditka 30.09.2010 19:30
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak