Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłkowa rolada

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4
mąki 3/4 szkl
cukru 1/2 szkl
proszku do pieczenia 1/2 lyżeczki
jabłek kilka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłkowa rolada

Białka ubić, dodać cukier, potem żółtka i wymieszać z mąką zmieszaną z proszkiem. Obrane i utarte na tarce z dużymi otworami jabłka wyłożyć na blachę od piekarnika (wysmarowaną i posypaną bułką tartą), trochę posypać cukrem, wylać na jabłka ciasto biszkoptowe, piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180stopni. Po upieczeniu wyjąć ciasto i zwinąć .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 21.12.2010 18:45
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak