Sposób przygotowania

Poprzedniego dnia namoczyć fasolę w przegotowanej wodzie. Włoszczyznę, buraki i marchew drobno pokroić. Warzywa pokrojone i fasolę moczoną razem z wodą dodać do wywaru- posolić i gotować. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, kapustę poszatkować i dodać do garnka, gdy fasola i warzywa zaczynają się robić miękkie, posiekać czosnek, rozetrzeć go z odrobiną soli i dodać razem z innymi przyprawami. Koncentrat pomidorowy połączyć z mąką i śmietaną, wymieszać dokładnie- dodać do zupy gdy warzywa będą już miękkie i zagotować.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    smakowity ten barszczyk
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    to coś dla mnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !