Sposób przygotowania

Jabłka umyj, osusz, wytnij z nich środki z pestkami. Wypełnij dżemem wiśniowym . Tak przygotowane ułóż w posmarowanej tłuszczem tortownicy. Jajka utrzyj z cukrem na puszysty krem. Wsyp mąkę i mąkę ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia. Dodaj oliwę i cynamon. Wszystkie składniki wymieszaj. Przygotowanym ciastem polej jabłka. Całość wstaw do rozgrzanego piekarnika, piecz około 45 minut w temp. 200 stopni, wystudź.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Uwielbiam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    właśnie dzisiaj robiłam-pyszne są :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !