Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti w sosie śmietanowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 40 dkg
mielone mięso 50 dkg
pieczarki 25 dkg
pomidorki koktajlowe 20 dkg
cukinia 1 sztuka
bulion 300 ml
parmezan 5 dkg
śmietana kremówka 10 dkg
trójkącik serka topionego 1 sztuka
cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
olej 2 łyżki
zasmażka błyskawiczna 2 łyżki
tymianek 5 gałązek
sól, pieprz,słodka mielona papryka do smaku
wino białe wytrawne 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti w sosie śmietanowym

Cebulę i czosnek posiekać. Pieczarki pokroić w plasterki, a cukinię w półplasterki. Na łyżce oleju najpierw przysmażyć na złoto pieczarki. Wyjąć. W tym samym tłuszczu usmażyć cukinię. Wyjąć. Do pozostałego na patelni tłuszczu dodać resztę oleju. Na nim wysmażyć na chrupko mięso. Dodać cebulę i czosnek. Chwilę smażyć razem, przyprawić solą, pieprzem i papryką. Podlewać winem i bulionem, pogotować ok. 2 minut. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Składniki na patelni podlać śmietanką. Dodać serek i zasmażkę błyskawiczną. Mieszając, podgrzewać, aż sos się zagęści. Dodać pieczarki, cukinię i połówki pomidorków. Gotować 5 minut. Przyprawić tymiankiem. Gotowy sos wymieszać z odcedzonym makaronem. Posypać parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 12.09.2010 13:50
Dla mnie wystarczy słowo \"spaghetti\" i już wiem że na pewno będzie mi smakowało :)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak