Sposób przygotowania

Cebulę i czosnek posiekać. Pieczarki pokroić w plasterki, a cukinię w półplasterki. Na łyżce oleju najpierw przysmażyć na złoto pieczarki. Wyjąć. W tym samym tłuszczu usmażyć cukinię. Wyjąć. Do pozostałego na patelni tłuszczu dodać resztę oleju. Na nim wysmażyć na chrupko mięso. Dodać cebulę i czosnek. Chwilę smażyć razem, przyprawić solą, pieprzem i papryką. Podlewać winem i bulionem, pogotować ok. 2 minut. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Składniki na patelni podlać śmietanką. Dodać serek i zasmażkę błyskawiczną. Mieszając, podgrzewać, aż sos się zagęści. Dodać pieczarki, cukinię i połówki pomidorków. Gotować 5 minut. Przyprawić tymiankiem. Gotowy sos wymieszać z odcedzonym makaronem. Posypać parmezanem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Dla mnie wystarczy słowo \"spaghetti\" i już wiem że na pewno będzie mi smakowało :)))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !