Sposób przygotowania

Mięso opłukać, osuszyć, pokroić w plastry. Paprykę oczyścić, pokroić w paski, a obraną cebulę w cząstki. Ryż wrzucić do osolonego wrzątku i ugotować według przepisu na opakowaniu. Na dużej patelni rozgrzać olej. Na nim mocno podsmażyć mięso. Oprószyć solą i pieprzem. Wyjąć. Na tym samym oleju 4-5 minut smażyć cebulę i paprykę. Dodać mięso, bulion, ketchup i ocet. Zagotować. Przeprawić pastą Sambal Oelek, posolić. Gotową potrawkę podawać z osączonym ryżem i ewentualnie surówką z białej kapusty.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    świetne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 3
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !