Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina słodko-kwaśna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 50 dkg
różnokolorowa papryka 60 dkg
ryż długoziarnisty 20 dkg
cebula 3 sztuki
bulion 1/2 szklanki
ketchup 4 łyżki
olej 2 łyżki
ocet winny 2 łyżki
pasta Sambal Oelek
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina słodko-kwaśna

Mięso opłukać, osuszyć, pokroić w plastry. Paprykę oczyścić, pokroić w paski, a obraną cebulę w cząstki. Ryż wrzucić do osolonego wrzątku i ugotować według przepisu na opakowaniu. Na dużej patelni rozgrzać olej. Na nim mocno podsmażyć mięso. Oprószyć solą i pieprzem. Wyjąć. Na tym samym oleju 4-5 minut smażyć cebulę i paprykę. Dodać mięso, bulion, ketchup i ocet. Zagotować. Przeprawić pastą Sambal Oelek, posolić. Gotową potrawkę podawać z osączonym ryżem i ewentualnie surówką z białej kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 27.10.2011 11:01
pycha
ElizaT 11.09.2011 23:44
rewelacja
Margo1 11.09.2010 08:54
świetne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak