Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 3 szt
masło 2 łyżki
rosół drobiowy 1/2 l
białe wino 1/4 l
bułka 4 kromki
tarty ser 100 g
Kminek mielony Prymat 1/2 łyżki
papryka czerwona 2 strąki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa

Cebulę należy obrać i pokrajać w plastry. Masło roztopić, zeszklić na nim plastry cebuli. Dolać rosół i wino, dodać kminek, gotować na małym ogniu ok. 5 minut. Przyprawić solą i pieprzem. Zupę nalać do 4 filiżanek, przykryć każdą 1 kromką, przyciętej do wielkości filiżanki bułki, posypać serem. Rozgrzać ruszt i zapiec zupę na złotobrązowy kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 22.02.2013 11:07
fajna
Anna169Hosz 08.10.2010 07:56
Lubię zupę cebulową a w takiej wersji jeszcze nie jadłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak