Sposób przygotowania

Udka umyj, osusz. Oprósz solą, pieprzem i słodką papryką. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni. Piecz ok. 45 minut. W tym czasie obierz ziemniaki, opłucz je pod bieżącą wodą, osącz na sitku. Pokrój w kosteczkę. Włóż do lekko osolonej wody, gotuj na średnim ogniu 10 minut. Odcedź. Obierz i pokrój warzywa w kostkę, obgotuj we wrzątku ok. 10 minut. Pod koniec dodaj mrożony groszek. Osącz warzywa. Paprykę oczyść, potnij w paski. Sałatę opłucz, osusz, porwij na kawałki. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć warzywa. Smaż ok. 10 minut.
Przygotuj sos: majonez wymieszaj z jogurtem i musztardą. Przypraw solą i pieprzem. Warzywa połącz z sosem. Wyłóż na półmisek przybrany sałatą. Na warzywach połóż udka. Udekoruj sałatą.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię udka, też piekłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Na pewno bardzo dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !