Sposób przygotowania

dodatkowo;
bita śmietanka śnieżka
wiórki czekoladowe karmel lub wedle uznania coś do dekoracji

dodatkowo; duża strzykawka

Wydmuszki z jednej strony zakleić ciastem lub dobrą taśmą...
Galaretki rozpuścić osobno,(po jednej) każdą w 1 i 1/2 szkl wrzątku.

Nabierać w strzykawkę i wlewać do wydmuszek 1/3 pojemności..wydmuszki wstawić do wytłaczanki i wstawić do lodówki.. (nalewać ostrożnie by nie robiła się pianka bo potem galaretki będą sie rozdzielać)
Po zastudzeniu nalewać drugi kolor i znów zastudzić.
Tak samo robimy z trzecim kolorem..
Po po zastudzeniu obieramy galaretkowe jajeczka ...

Ubić śnieżkę, nałożyć dekoracyjnie na spodeczki, ułożyć jajeczka po dwa na osobę i udekorować dowolnie, masą karmelową wiórkami czekoladowymi lub według uznania..

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    pięknie wygląda
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    ciekawy pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !