Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarzębina w syropie do mięs

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jarzębina 2 kg
cukier 1 kg
woda 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Jarzębina w syropie do mięs

Przygotowanie:
Owoce obgotować w 3 wodach ( w celu złagodzenia goryczki) po 2-3 min. Wodę wymieszać z cukrem i gotować do czasu aż powstały syrop stanie się klarowny.Osączone owoce i wsypać do syropu na kilka godzin.
Całość gotować na wolnym ogniu nie często mieszając. Nałożyć do małych słoiczków i zakręcić.

Używać jako dodatek do mięs i sosów ..na ciepło i na zimno również


porada : Jarzębina najlepsza jest po przymrozkach lub zamrożona ok dobę w zamrażalniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 07.08.2013 08:46
ciekawy przepis
Ewa104 01.04.2011 08:22
Dla mnie to nowość.Jarzębinę pewnie trzeba zrywać w rejonie oddalonym od dróg,prawda?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak