Sposób przygotowania

Kapustę pekińską opłukać, osuszyć i poszatkować. Filet z kurczaka pokroić w kostkę, posypać przyprawą Gyros i zrumienić na oleju. Ostudzić. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić w kostkę i odcisnąć z soku. Pieczarki pokroić w plasterki, zrumienić na oleju i ostudzić.

Wszystkie składniki razem wymieszać. Dodać jogurt naturalny i majonez. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Liście sałaty opłukać, osuszyć i wyłożyć na dno przezroczystej miski. Na liście sałaty wyłożyć gotową sałatkę. Schłodzić w lodówce.

Składniki wystarczą na około 7 porcji.

Smacznego.

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Fantastyczna.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !