Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krakersy z masą serową

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 1 kg
cukier puder 1 szklanka
jajko 2 szt.
budyń waniliowy 3-4 torebki
margaryna 15 dag
cukier waniliowy 2 torebki

Przepis i sposób przygotowania na: Krakersy z masą serową

Stopić tłuszcz, dodać dwukrotnie zmielony ser, cukier, budyń i jaja, wymieszać i gotować 10 minut na małym ogniu, cały czas mieszając. Ostudzoną masą przełożyć placki, przykryć ciasto papierem, lekko obciążyć i odstawić w chłodne miejsce na 12 godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 20.10.2010 14:45
świetny pomysł
Pralinka 10.09.2010 22:06
Spróbuję zrobić na niedzielę krakersiki według tego przepisu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak