Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo z węgierską kiełbasą typu „gyulai”

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

węgierskiej kiełbasy 350 g
papryka czerwona
papryka żółta
cukinia duża
cebule 2
czosnku 5 ząbków
pomidorów krojonych puszka
sól, pieprz, mielona papryka słodka
papryczka chilli
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z węgierską kiełbasą typu „gyulai”

Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy. Można dodatkowo dolać trochę oliwy.

Do kiełbasy dodajemy posiekaną w grubą kostkę cebulę i czosnek. Gdy się zeszkli dodajemy pozostałe warzywa pokrojone w kostkę ( z cukinii usuwamy gniazda nasienne ) oraz drobno posiekaną papryczkę chilli, mieszamy i chwilę dusimy pod przykryciem.

Dodajemy pomidory i przyprawy, mieszamy i dusimy aż warzywa zmiękną.

Węgierską kiełbasę można zastąpić jakąś polską kiełbasą lub boczkiem wędzonym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

manaika 07.04.2012 13:06
juz mi się podoba
Smakosz6 15.11.2011 09:54
mniam
kochanyptysiu 14.09.2011 19:02
pycha
kate.500 03.07.2011 13:56
pysznie wyglada...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak