Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkalnki
margaryna 1/2 kostka
śmietana 1 szklanka
drożdże odrobina
sól szczypta
kminek
parówki

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cieście

Mąkę siekamy z margaryną. Dodajemy sól, śmietanę rozmieszaną z drożdżami, kminek. Ciasto wyrabiamy, rozwałkowujemy, dzielimy na niewielkie prostokąty. W środek umieszczamy parówkę, zawijamy. Wierzch smarujemy rozkłóconym białkiem, posypujemy kminkiem. Pieczemy 30 minut w temperaturze 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak