Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona panga z oliwkami i pesto

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

panga 2 szt
sól
pomidor świeży 1/2 sztuki
pomidorki suszone w zalewie 4 szt
czarne oliwki bez pestek 1 garść
papryka 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona panga z oliwkami i pesto

Rybę kroimy na pół. Układamy na folii. Solimy i nacieramy pesto.
Pomidorka, paprykę kroimy w kostkę, oliwkę w krążki. suszone pomidory kroimy w kosteczkę i mieszamy wszystkie składniki. Nakładamy na rybę i zawijamy. Pieczemy w 180 C około 30 -40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 29.12.2011 11:24
Henryko sposób przyrządzenia jest bardzo istotny, ale warunki w jakich ryba została wyhodowana mają bardzo ważny wpływ na jej wartości odżywcze. Z tego co wiem panga \"wchłania\" wszystkie szkodliwe składniki w których żyje, a my dostajemy je potem na talerzu. Sposób przyrządzenia ryby niestety nie wyeliminuje tych szkodliwych składników
adam1f 27.12.2011 16:43
dobre
Henryka2 06.06.2011 17:45
Też nie jem pangi, ale myslę,że ważny jest sposób przyrządzenia a nie rodzaj ryby.Pięknie wygląda!
Jolanta40 25.05.2011 08:43
dziękuję
agnieszka214 24.05.2011 19:14
pysznie wygląda
agnieszka214 24.05.2011 19:14
pysznie wygląda
agnieszka214 24.05.2011 19:14
pysznie wygląda
Jolanta40 31.03.2011 10:36
Katarzyno, od kiedy przeczytałam artykuł o tym w jakich warunkach hodowana jest panga, to przestałam ją kupować
Kate131 31.03.2011 09:41
nie jem pangi,ale ciekawy sposób an rybę.glosik.
Sarenka 22.02.2011 15:11
Lubie oliwki, ale czy z rybka? Trzeba spróbowac
Anita21 28.09.2010 19:31
rybka dobra na wszystko :)
banditka 13.09.2010 09:29
poezja ;)
Natalia/tubisiek 11.09.2010 08:56
wspaniała :)
Mariusz17 10.09.2010 20:27
Apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak