Sposób przygotowania

grzyby zalać wodą i odstawić na noc. Następnie ugotować je do miękkości w tej samej wodzie i drobno pokroić. Kapustę rozdrobnić zalać wywarem z grzybów w razie konieczności dodać wody tak aby kapusta była zakryta. I gotować ją dodając ziele i listek ok. pół godziny. w tym czasie pokroić cebulkę i podsmażyć ją na oleju. dodać do kapusty wraz z grzybami. Gotować ok. 20 minut. doprawić do smaku i ostudzić. W tym czasi zrobić ciasto pierogowe. Mąkę wraz z jajkiem i solą oraz taką ilością woda aby powstało miękkie ciasto dokładnie wyrobić. Następnie rozwałkować i wykrajać szklanką kółka. W każdy jeden krążek nakładać kapustę z grzybami i dokładnie sklejać brzegi. Wrzucać je na lekko osoloną wodę i gotować ok. 2-3 minuty od momentu wypłynięcia.

Komentarze

  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Są najlepsze
  • 0
    original
    Opublikowano

    aginaa

    moja ulubiione:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam takie pierogi.
  • 0
    original
    Opublikowano

    adagio

    niby proste a jednak sztuka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknbozka

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !