Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KRUCHE CIASTO Z JABŁKAMI I BUDYNIEM.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka typ 450 2-3 szkl
cukier 1,5 szkl
margaryna 1 kost
jajko 2 szt
cukier waniljowy 1 toreb
proszek do pieczenia 2 łyżecz
cynamon Prymat do smaku
budyń śmietankowy 2 op
wiórki kokosowe 100 gr
mleko 3 szkl
jabłka 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: KRUCHE CIASTO Z JABŁKAMI I BUDYNIEM.

Z mąki, połowy cukru, margaryny, jajek, cukru wanil. i proszku do piecz. zagnieść ciasto i podzielić na 2 części.Schłodzić.
Jabłka umyć, obrać, rozdrobnić (zetrzeć), wymieszać z cukrami i cynamonem, zesmażyć.
Dwa budynie z 0,5 szkl.cukru ugotować w 3 szkl. mleka, dodając wiórki gdy jeszcze jest rzadki.Zagotować do zgęstnienia.
Dużą formę wysmarować olejem.
Wyłożyć rozwałkowaną lub startą część ciasta, na nią zesmażone jabłka, budyń i zetrzeć drugą część ciasta.
Upiec w 180\'C, ok. 40 min.Można posypać cukrem-pudrem.
Smacznego:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 30.11.2011 20:29
ale apetyczne
romanrafal
romanrafal 09.02.2011 14:58
pycha
cukiereczek 11.01.2011 11:17
super
Izabela Kamila 06.10.2010 12:57
dziękuję i polecam:)
Ewa104 16.09.2010 19:58
Wygląda znakomicie i pysznie.
Margo1 10.09.2010 15:46
jak wynika z samej nazwy to jest smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak