Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TARTA Z GRZYBAMI.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szkl
jajko 3 szt
margaryna 250 gr
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
cebula 2-3 szt
olej do smażenia
koperek 5 łyż
śmietana 18-procentowa 2-3 łyż
grzyby 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: TARTA Z GRZYBAMI.

Z mąki, jajek, margaryny i przyprawy zagnieść szybko kruche ciasto, schłodzić.
Cebulę obrać, pokroić w piórka, usmażyć.Grzyby umyć, obrać, pokroić.Dodać do smażącej się cebuli, dusić razem.Przyprawić.Zdjąć z ognia, dodać śmietanę, koperek (można też farsz - jego smak i konsystencję - wzbogacić o starty kawałek żółtego sera)Wszystko wymieszać z 1 jajkiem.
Przygotować formę do tarty, blaszaną lub kamionkową.
Wysmarować olejem.Wyłożyć zimnym ciastem.Włożyć farsz, wyrównać powierzchnię.Upiec ok.30 - 40 min. w 180\"C.
Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 15.11.2010 23:20
Naprawdę pychota!
Ewa104 02.11.2010 07:51
Super pychotka, do wypróbowania.Ja posypałabym świeżą zieleninką jeszcze wierzch tarty, ale ja tak lubię.
Margo1 10.09.2010 15:46
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak