Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka półfrancuskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 60 dag
margaryna 1/2 kg
żółtko jajek 4 sztuki
kwaśna śmietana 6-8 łyżek
cukier wedle uznania
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka półfrancuskie

Margarynę posiekać z mąką, dodać żółtka i śmietanę, wyrobić ciasto, schłodzić w lodówce przez ok 2 godz. Następnie wyjąć je, rozwałkować na grubość 1/2 cm i wycinać foremką ciasteczka. Ciasteczka ułożyć na blasze, posmarować jajkiem i posypać cukrem. Piec na złoty kolor w temp 200-220 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak