Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z piwem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 15 dag
jaja 3 sztuki
cebula główka
kajzerka 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
piwo 1/2 litra
majeranek, mielony kminek, pieprz i sól do smaku
wieprzowina po 20 dag
wątróbka cielęca po 20 dag
wołowina po 20 dag
grzyby suszone 2 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z piwem

Mięso, słoninę i wątróbkę zalać piwem, dodać cebulę, czosnek, namoczone grzyby- całość gotować do całkowitego odparowania piwa. Wszystko zemleć trzykrotnie razem z namoczonymi bułkami. Mięsną masę doprawić majerankiem, solą, pieprzem i kminkiem, dodać jajka i całość dokładnie wyrobić. Gdyby pasztet był troszkę za rzadki, należy dodać troszkę mąki. Gotową masę wyłożyć do blaszki. Pasztet piec ok godziny do póltorej w temperaturze 200 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak