Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony boczek

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek 1 kg
czosnek kilka ząbków

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony boczek

Boczek natrzeć ze wszystkich stron czosnkiem rozgniecionym z solą, włożyć do brytfanny, posypać kminkiem, majerankiem, rozkruszonymi liśćmi laurowymi oraz rozgniecionymi ziarnami ziela angielskiego i odstawić na noc w chłodne miejsce. Następnie obłożyć boczek cebulą, podlać niewielką ilością zimnej wody i upiec w piekarniku na złoty kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 01.01.2017 11:48
rewelacja, bardzo lubię
mariuszek8 23.09.2015 18:35
bardzo apetyczny
Damiano
Damiano 28.02.2015 09:18
najlepszy domowy
Seba 11.02.2015 11:26
bardzo dobry
Jagódka77 16.01.2015 14:11
pyszny, chociaż kaloryczny
ppaulina 20.07.2014 12:41
pychotka bardzo taki lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak