Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrusty Doroty

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
cukier drobny
cukier puder
jajko
mleko ciepłe
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Chrusty Doroty

Rozrabiamy drożdże.Rozrobione drożdże wlewamy do miski z mąką,wbijamy jajka,wlewamy mleko i wsypujemy cukier.Zagniatamy ciasto i odstawiamy je do ciepłego miejsca do chwili,aż urośnie.Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy,tniemy w paski i zwijamy chrusty.Następnie smażymy je w rozgrzanym,głębokim oleju.Po upieczeniu posypujemy je cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annamariakowalczyk3 03.11.2010 08:01
super,
Katarzyna/kate1980 27.09.2010 14:57
mniam mniam
aga130982 18.09.2010 13:26
pychota
pawel007 13.09.2010 08:49
pysznie..
minka 11.09.2010 21:21
smakowite
Mariusz17 10.09.2010 20:28
Uwielbiam chruściki
Emilia22 10.09.2010 13:51
mniam mniam
buksiak12 10.09.2010 13:48
super
Przemek4 10.09.2010 13:43
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak