Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos najprostszy

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 80 dag
boczek 20 dag
kiełbasa 40 dag
cebula
przecier pomidorowy
Liść laurowy suszony Prymat
sól
margaryna

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos najprostszy

kapuste siekamy i gotujemy do miękkosci, jesli jest bardzo kwaśna można zmienic wode. Odrazu dodajemy kilka ziarenek ciela, pieprzu i liscia. Cebule kroimy w drobną kostke i smażymy na złowy kolor na margarynie na złoty kolor, dodajemy pokrojona w kostke kiełbaske i przesmażamy, gdy kapusta robi sie miękka dodajemy. Boczek kroimy w cienkie, niezbyt długie paseczki i przesmażamy, dodajemy do kapusty. Dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariusz17 22.11.2011 19:33
o super
kotlet 01.09.2011 22:31
bardzo smaczny
Aleksandra45 04.12.2010 11:44
bardzo lubię bigos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak