Sposób przygotowania

Rybę sprawić, pokroić na dzwonka, natrzeć Kucharkiem i odstawić w chłodne miejsce. Z głowy (bez oczu i skrzeli), kręgosłupa oraz płetw karpia ugotować dwie szklanki wywaru. Cebulę umyć, pokroić w plastry, zalać przecedzonym wywarem i gotować na małym ogniu. Gdy zmięknie, przetrzeć ją przez gęste sito, doprawić solą, pieprzem i cukrem oraz wymieszać z masłem. Do tak przygotowanego wrzącego sosu włożyć dzwonka ryby i gotować na wolnym ogniu 40-45 min, mieszając od czasu do czasu. Gotową rybę ułożyć w głębokim półmisku i polać sosem. Danie podawać, gdy wystygnie.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !