Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp po żydowsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp 1 sztuka(ok 2 kg)
cebula biała 2 kg
przyprawa uniwersalna Kucharek łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Karp po żydowsku

Rybę sprawić, pokroić na dzwonka, natrzeć Kucharkiem i odstawić w chłodne miejsce. Z głowy (bez oczu i skrzeli), kręgosłupa oraz płetw karpia ugotować dwie szklanki wywaru. Cebulę umyć, pokroić w plastry, zalać przecedzonym wywarem i gotować na małym ogniu. Gdy zmięknie, przetrzeć ją przez gęste sito, doprawić solą, pieprzem i cukrem oraz wymieszać z masłem. Do tak przygotowanego wrzącego sosu włożyć dzwonka ryby i gotować na wolnym ogniu 40-45 min, mieszając od czasu do czasu. Gotową rybę ułożyć w głębokim półmisku i polać sosem. Danie podawać, gdy wystygnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak