Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś z kurczka nadziewane kurkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczka 1,2 kg
kurki 40 dkg
cebula 1 szt
czosnek 3 ząbki
masło 4 łyż
kajzerka 1 szt
miód 1 łyż
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: pierś z kurczka nadziewane kurkami

Filet umyć osuszuć i naciąć tak aby powstała kieszeń.Dwa ząbki czosnenku rozetrzec z solą i natrzeć kieszeń. Zawinąc w folię i włożyć od lodówki. Grzyby oczyścic i pokroić w kostke i podsmazyc z cebula na maśle. Smazyć az odparuje sok. Dodac namoczoną i odcisnieta kajzerkę oraz dodać jajko,1 ząbek czosnku.Doprawić do smaku. Nadzienie włożyć do miesa.otwór zepnac wykałaczka lub zszyć nitką. Wołożyc do rekawa. Piec 1 godz w tem.180C. Przed koncem rozciąć rękaw i wierzch miesa posmarować miodem i piec jeszce kilka minut. Podawać z ryżem i sałatką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak