Sposób przygotowania

Dlaczego pod pajączkiem ?- A bo mi się pajączek schował przed jesienią w pokoju i pojawił się zjeżdżając na nitce pajęczyny z żyrandola akurat jak wnosiłam potrawę .
Zmiksować w malakserze czosnek i mięso .Wymieszać z jajkiem , miętą , natką pietruszki , majonezem i curry .Doprawić Przyprawą ,, Z czosnkiem i ziołami na grilla \" i pieprzem. Dobrze wyrobić.
Namoczyć patyczki do szaszłyków . Oblepiać masą mięsną patyczek na 1/3 długości tworząc wałeczek. Piec na grilu lub patelni grilowej obracając w trakcie pieczenia przez ok. 10 minut .
Podawać z sosami jogurtowymi , sałatami i pieczywem typu pita lub pieczonymi ziemniakami .
Mnie spodobał się sposób który gdzieś wypatrzyłam : kroję pomidory w kostkę , cebulkę w piórka i mieszam z kolorowymi sałatami . W pojemniku ( szklankach po jednej porcji- lub miskach całość )- wsypuję na dno trochę warzyw zmieszanych z sałatą , skrapiam olejem z sokiem z cytryny, posypuję odrobiną ,, Sosu sałatkowego czosnkowo- ziołowego \" i w taki pojemnik wstawiam upieczone kofty .

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Świetne propozycje podania! :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    ciekawa nazwa i spodobał mi się pomysł z majonezem, muszę przetestować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    ekstra wyglada
  • 0
    original
    Opublikowano

    natkapietruszki@op.pl

    ciekawa propozycja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !