Sposób przygotowania

Czerstwą bagietkę kroimy w plasterki ( najlepiej najpierw pokroić ją w plasterki i odstawić na 1-2 dni aby sczerstwiała, powinna być całkowicie chrupiąca ).

Pomidory ścieramy na tarce o grubych oczkach i nakładamy na plasterki bagietki a następnie posypujemy rozkruszonym serem mizitra. Można go zastąpić innym bardziej dostępnym u nas puszystym serkiem twarogowym ( almette lub twój smak naturalny), ale nie powinien mieć kwaśnego posmaku więc zwykły twaróg raczej się nie nadaje.

Każdą kromeczkę polewamy oliwą z oliwek i posypujemy oregano.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Ciekawe jak smakuje ser mizitra- nigdy nie próbowałam?
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    smakuje jak delikatny serek smietankowy a ma konsystencje naszego bialego sera, niestety w Polsce nigdzie go nie widzialam, dlatego zawsze jak jestem w Grecji to zabieram ze soba zapas, jest pycha i nie ma nic tluszcu
  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    bardzo ciekwy przepis :-)
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    psuje mi :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    swietne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    musze sprobowac
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna85

    To już wiem co muszę zakupić przy kolejnej wizycie w tym cudownym kraju jakim jest Grecja :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    wygląda smakowicie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !