Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi ziołowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 40 dag
jajko 1 szt
woda
ser biały 1/2 kg
zioła
żółtko jajek 1 szt
śmietana 2 łyżki
cebula 1 szt
suszone pomidory

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi ziołowe

z mąki jaja oleju soli i wody zagnieść ciasto i godzina do lodówki na maśle zeszklić cebulę dodając do sera wraz ze śmietaną żółtkiem i ziołami ciasto rozwałkować nakładając farsz w odstępach i posmarować lekko wodą nałożyć drugi kawałek ciasta i zlepić radełkiem wyciąć kwadratowe pierożki gotując w osolonej wodzie podawać z paskami pomidorów i masłem ziołowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elzbietar64 10.06.2012 17:24
z ziołami jeszcze nie próbowałam
olkaaa 03.12.2011 11:09
jeszcze nie próbowałam
malaczarna23 15.08.2011 16:15
super
gosia47-47 31.01.2011 11:47
muszę zrobić
kuklik 19.10.2010 09:53
bardzo ciekawe spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak