Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z wiśniami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 40 dag
woda 120 ml
wiśnia 70 dag
sól do smaku
cukier 2 łyzeczki
płatki migdałowe 10 dag
masło
cukier puder
ubitej śmietany 200 ml
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z wiśniami

z wiśni zlej sok przesyp 2 łyżkami cukru i odstaw na 30 minut z mąki jaja wody soli zagnieść ciasto rozwałkować i wykroić krążki na każdym położyć wiśnie i skleić brzegi gotować w osolonej wodzie podawać z uprażonymi płatkami na maśle i posypane cukrem pudrem i osobno podawać ubitą śmietanę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

darus 22.08.2011 16:43
pyszne są
Juleczka20 13.06.2011 10:52
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak