Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chłodzik litewski

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

botwina 1 pęczek
ogórki 3 szt
koperek i zczypiorek 1/2 szklanki
czosnek 2 szt
śmietana 1/2 szklanki
buraczki
kefir 6 szklanki
jajko ugotowane na twardo 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: chłodzik litewski

botwinę posiekać buraczki pokroić w kostkę włożyć do garnka i dolać pół szklanki wody odstawić wymieszać kefir i śmietanę dodając zgnieciony czosnek szczypiorek i koperek oraz pokrojone w kostkę ogórki odstawić do lodówki podawać z połówkami jajka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 29.04.2011 13:38
smaczne danie
malaczarna23 03.03.2011 02:26
fajny
gosia47-47 24.12.2010 11:02
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak