Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem karmelowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 500 ml
cukier 3 łyżki
jajko 4 szt
cukier waniiowy 1 opak
cynamon 1/2 łyżeczki
woda 6 (na karmel)
karmel 10 (na karmel)

Przepis i sposób przygotowania na: Krem karmelowy

Z cukru i wody przygotować karmel czyli składniki zagotować i wymieszać na jednolitą masę. Jajka wymieszać z cukrem i cynamonem. Połączyć z mlekiem zagotowanym z cukrem waniliowym. Nałożyć masę do foremek. Wstawić do naczynia z gorącą wodą. Piec 40 minut w 200 st C. Ozdobić karmelem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna73 09.11.2010 14:33
pychota
plocia 10.09.2010 17:57
coraz smaczniej :) mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak