Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jeżyki mielone

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso cielęce z łopatki 500 gr
marchew 200 gr
cebula 1 szt
przyprawa do potraw Kucharek 1/2 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 gr
bułka 1 namoczona w wodzie
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: jeżyki mielone

Mięso mielone lączymy z marchewką startą na tarce o grubych oczkach dodajemy posiekana cebulkę, jajko i namoczoną bułkę ,składniki łaczymy dokładnie mieszając i na koniec dodajemy przyprawę kucharek wg uznania.Formujemy kulki i obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.Dodajemy wodę i doprowadzamy do wrzenia ,możemy jeżyki podbić mąką ze śmietana wg uznania.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 31.03.2011 11:33
fajne
Edyta38 26.01.2011 09:27
smakowite:)
wojtek10_89 22.10.2010 08:26
fajny przepis
Buczo007 18.10.2010 15:43
pycha
Kate131 12.09.2010 11:00
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak