Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować, odcedzić i zmiąć.
szpinak zalać wrzątkiem i posiekać, lub jeśli mrożony rozmrozić na cedzaku
Z ziemniaków, mąki szpinaku jajka z dodatkiem soli i pieprzu zagnieść ciasto. Z ciasta robić małe kulki. Ugotować w osolonym wrzątku

Mięso lekko rozklepać posypać przyprawą , kłaść na rozgrzany tłuszcz, smażyć na ostrym ogniu do ładnego zrumienienia. Podlać niewielką ilością wody, do smaku dodać sól i pieprz, dusić pod przykryciem ok 20 min. Uzupełniać wodą w razie wyparowania. Zdjąć mięso, dodać ok 3/4 szkl bulionu, koncentrat i rozrobioną w odrobinie wody mąkę.

Podawać mięso z kluseczkami, polać sosem. Do danie poda dowolną surówkę. np z kapusty pekińskiej z cebulą, kukurydzą i majonezem

Komentarze

  • 4
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    fajny ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobry przepis ,muszę wypróbować
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    wygląda apetycznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    fajne danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna2114

    pirre kulkowe ze szpinakiem ...moze byc pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    bardzo ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Bardzo fajny, koloowy obiadek
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Pysznie!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    wyglądają super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    ależ smakołyki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !