Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta z jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion 1 szklanka
ocet winny 4 łyżki
galaretka porzeczkowa 3 łyżki
rodzynki 5 dag
kapusta czerwona 1/2 kg
jabłko 2 szt.
olej 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
cebula 1 szt.
jałowiec 8 jagód

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta z jabłkami

Na oleju zeszklić posiekaną cebulę i czosnek.Dodać zmiażdzone jagody jałowca,szczyptę soli,poszatkowaną kapustę i chwilę podsmażyć.Dusić 30 min z pokrojonymi w ósemki jabłkami,bulionem,rodzynkami,octem. Zdjąć przykrywkę i dogotować 15 min. Na końcu dać galaretkę ,mieszając podgrzewać ale nie zagotować.Jeżeli trzeba dosmaczyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 06.09.2013 08:39
dla mnie super!!!
Bernadeta1 05.06.2013 12:15
zawsze bardzo smaczna
Kolorowa 28.05.2013 19:36
Muszę to wypróbować, dodam do księgi;)
Rybciia 22.07.2012 17:52
bardzo lubię :-)
Ada-Gaba 21.02.2012 21:34
bardzo apetycznie wygląda
IlonaAlbertos 06.11.2011 14:21
Uwielbiam czerwoną kapustę. Fajne połączenie składników.
IZABELA29 15.10.2011 12:15
chętnie bym taka zjadła ...
IZABELA29 15.10.2011 12:15
chętnie bym taka zjadła ...
ben-ka 15.10.2011 08:31
lubię taką kapustkę:)
aleksa123 03.07.2011 20:44
Pyszna
Magdalena1110 27.03.2011 09:43
uwielbiam
Izabela/bella81 15.03.2011 08:26
ślicznie wygląda:)
Natalia/tubisiek 30.11.2010 08:10
bardzo fajna :)
Ewelina47 25.11.2010 10:27
wyglada pieknie
Margo1 27.09.2010 14:41
Bardzo ładny kolor

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak