Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto przekładane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajek 6
cukru szkl
mąki szkl
proszku do pieczenia łyżeczka
budynie malinowe 2
mleka do budyniów 1 litr
masła lub margaryny 2 kostki
jabłek 2 kg
GALARETKI WIŚNIOWE 2
cukru -do masy szkl
kiwi
posypka kolorowa
galaretka agrestowa

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto przekładane

Upiec biszkopt: białka ubić, dodać cukier i żółtka, wymieszać z mąką zmieszną z proszkiem, wylać na blaszkę i piec ok. 30-40 min w temp.160-180 C, ostudzić i przekroić na pół.

Ugotować budynie ( dosłodzić do smaku) i ostudzone zmiksować z masłem lub margaryną.

Jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach i uprażyć z cukrem, podzielic na pół, do jednej części wsypać suche galaretki wiśniowe i jeszcze chwilę prażyc, z drugą częścią jabłek zrobić to samo z galaretkami agrestowymi, wystudzić.

Przełożyć ciasto: biszkopt, masa agrestowa, masa bananowa, biszkopt, masa wiśniowa, masa malinowa, kiwi, posypka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 25.07.2011 09:10
śliczne
traktorek 04.05.2011 16:55
kolorowe
beatkaa153 11.02.2011 10:19
super wygląda
katarzynka455 21.11.2010 09:02
piękne i smaczne
iknkirke 13.11.2010 10:36
piękne
wiola333 11.10.2010 20:21
pycha
buksiak12 28.09.2010 15:19
świetne
Monika179
Monika179 09.09.2010 21:27
wyglada cudownie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak