Sposób przygotowania

Upiec biszkopt: białka ubić, dodać cukier i żółtka, wymieszać z mąką zmieszną z proszkiem, wylać na blaszkę i piec ok. 30-40 min w temp.160-180 C, ostudzić i przekroić na pół.

Ugotować budynie ( dosłodzić do smaku) i ostudzone zmiksować z masłem lub margaryną.

Jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach i uprażyć z cukrem, podzielic na pół, do jednej części wsypać suche galaretki wiśniowe i jeszcze chwilę prażyc, z drugą częścią jabłek zrobić to samo z galaretkami agrestowymi, wystudzić.

Przełożyć ciasto: biszkopt, masa agrestowa, masa bananowa, biszkopt, masa wiśniowa, masa malinowa, kiwi, posypka.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wyglada cudownie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    wiola333

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    piękne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    piękne i smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    beatkaa153

    super wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    kolorowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kate131

    śliczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !