Sposób przygotowania

Upiec biszkopty. Biszkopt jasny: białka ubić (6szt), dodac cukier(szkl) i żółtka, wymieszać z mąką(szkl) zmieszną z proszkiem, wylać na blaszkę i piec ok. 30-40 min w temp.160-180 C. Biszkopt kakaowy przygotować tak samo (mąka 3/4 szkl)a na końcu wymieszać z kakaem. Wystudzić, oba biszkopty przekroić na pół.

Mleko skondensowane gotowe zmiksować z masłem.

Zmiksować kremy z mlekiem tak jak podano na opakowaniu.

Przełożyć tort: biszkopt jasny-krem-biszkopt ciemny-krem-biszkopt jasny-toffi-biszkopt ciemny-krem, tort przekroić na pół i ułożyć połówki tak żeby się stykały dobrze i udekorować żeby wyszedł motylek

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    banditka

    motyl jak żywy :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    jestem pod wrażeniem! :) super motylek!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    piękny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    śliczny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    beatkaa153

    bardzo ładny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !