Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort motyl

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajek 12
cukru 2 szkl
mąki 1 i 3/4 szkl
proszku do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 2-3 łyżeczki
mleka skondensowanego dotowego puszka
masło-do mleka skond.
kremy tortowe o różnych smakach+ mleko do kremów 3
do przybrania: kiwi, galaretki w cukrze, rurki z kremem, czekoladowe wzorki

Przepis i sposób przygotowania na: Tort motyl

Upiec biszkopty. Biszkopt jasny: białka ubić (6szt), dodac cukier(szkl) i żółtka, wymieszać z mąką(szkl) zmieszną z proszkiem, wylać na blaszkę i piec ok. 30-40 min w temp.160-180 C. Biszkopt kakaowy przygotować tak samo (mąka 3/4 szkl)a na końcu wymieszać z kakaem. Wystudzić, oba biszkopty przekroić na pół.

Mleko skondensowane gotowe zmiksować z masłem.

Zmiksować kremy z mlekiem tak jak podano na opakowaniu.

Przełożyć tort: biszkopt jasny-krem-biszkopt ciemny-krem-biszkopt jasny-toffi-biszkopt ciemny-krem, tort przekroić na pół i ułożyć połówki tak żeby się stykały dobrze i udekorować żeby wyszedł motylek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

beatkaa153 06.06.2012 11:53
bardzo ładny
Kate131 18.10.2011 10:43
śliczny
Renataj 09.07.2011 21:17
Super
iknkirke 03.02.2011 16:18
piękny
Natalia/tubisiek 08.10.2010 16:44
jestem pod wrażeniem! :) super motylek!!
banditka 10.09.2010 10:05
motyl jak żywy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak