Sposób przygotowania

Biszkopt: białka ubić, dodać cukier i żółtka, wymieszać z mąką zmieszną z proszkiem, wylać na blaszkę i piec ok. 30-40 min w temp.160-180 C. przestudzić.

Zmieszać obie mąki z pół szkl. mleka i mieszankę wlać do gotującego się pozostałego mleka z cukrem, gotować tak jak budyń, przestudzić.

Rozpuścić galaretki i pozostawić do ostudzenia.

Zmiksować banany z sokiem z cytryny. Utrzeć masło, dodać zmiksowane banany i jabłka starce na grubej tarce.

Na biszkopt nałożyć masę, na to pokrojone banany skropione sokiem z cytryny i zalać galaretką.

Ja przekroiłam biszkopt na pół i przełożyłam masą, ale chyba lepiej dać na cały biszkopt bo od masy trochę nasiąknie.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniammm
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    palce lizać
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    tylko się zajadać
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !