Sposób przygotowania

Cukinie wybieramy szczupłe i młode żeby nie miały jeszcze gąbczastego środka i dużych pestek. Myjemy je i osuszamy, kroimy w grube plastry. Jajka roztrzepujemy dodając sporo soli, paprykę i pieprz - muszą być dobrze doprawione bo cukinii nie doprawiamy! Plastry cukinii panierujemy kolejno w jajku i bułce tartej - można to zrobić dwukrotnie jeśli chcemy mieć grubszą warstwę. Cukinię smażymy na rozgrzanym, ale nie bardzo gorącym oleju aż ładnie się zrumieni z obu stron. Usmażone kawałki przekładamy na ręcznik papierowy aby osączyć je z nadmiaru tłuszczu. Podajemy na gorąco jako dodatek do mięs albo samodzielną przekąskę.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariusz17

    Robimy tak samo w domu
  • 3
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Trzeba wypróbować!
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Lubię cukinię tak podaną.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    lubię i często robię .
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    cudowne danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    hahanka

    pysznościowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !