Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zielone gołąbki

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rosół z kury 3 kostki
mięso mielone wołowe 1 kg
ryż 2 torebki
jajko 2 szt
przecier pomidowroy 1 szt
kapusta włoska 1,5 główki

Przepis i sposób przygotowania na: zielone gołąbki

Ugotuj główkę kapusty pozostałą połowę drobno posiekaj.z mięsa mielonego,jajek ryzu i posiekanej kapusty zrób farsz,przypraw.uformuj pulpeciki i zwiń w ugotowane liście kapusty.lekko obsmaż z obu stron.ułóż w dużym garnku zalej wodą w ktorej była gotowana kapusta,dodaj kostki bulionowe i dus po przykryciem 25 minut,dodaj przecier i duś dalsze 10 minut.podaj z ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 09.06.2011 17:02
nie podoba mi się
agata1722
agata1722 15.11.2010 12:07
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak