Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z bitą śmietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budynie malinowe 2
mleko 1/2 litra
cukru do smaku kilka łyżek
galaretki truskawkowe 2
śnieżka+mleko do śnieżki
posypka kolorowa

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z bitą śmietaną

Na mleku z dodatkiem cukru ugotować budyń, przełożyć do pucharków, rozpuścić galaretki, gdy steżeją pokroić w kostkę, wyłożyć na schłodzony budyń, zmiksować śnieżkę z mlekiem, nałożyć śmietankę na galaretki i udekorować posypką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak