Sposób przygotowania

Szynkę pokroić w paseczki, podsmażyć na patelni z 1 łyżeczką oleju, pod koniec smażenia oprószyć chili. Jajka umyć, wybić po 3 do dwóch miseczek, lekko roztrzepać doprawiając odrobiną soli i słodką papryką. Na patelni rozgrzać 1 łyżeczkę masła, wlać 1 porcję jaj - usmażyć omlet przechylając patelnią i podważając brzegi. Kiedy wierzch omletu będzie już prawie ścięty wyłożyć na niego połowę szynki i dosmażyć omlet. Zsunąć na talerz. Tak samo usmażyć drugi omlet. Na talerzach oprószyć omlety sumakiem i posypać szczypiorem. Podawać od razu.
Omlet podałam z marchewką smażoną z porem i czarnuszką w/g przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/45014/marchewka-smazona-z-porem-i-czarnuszka.html

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !