Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kałduny

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mięso mielone z indyka 450 g
mączka ziemniaczana 400 g
cebula biała 1 szt
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat do smaku
olej
sól do smaku
kiełbasa 1 pętko

Przepis i sposób przygotowania na: Kałduny

1.Ziemniaki gotujemy.Po ugotowaniu gnieciemy i studzimy.
2.Mięso mielone mieszamy z przyprawą,pieprzem i zeszkloną cebulą.Formujemy mięsne kulki i gotujemy w osolonej wodzie.
3.Ostudzone ziemniaki ugniatamy z mączką ziemniaczaną i odrobiną soli.
4.Bierzemy porcję ugniecionych ziemniaków,wkładamy w środek mięsna kulkę i formujemy kałduna.
5.Kałduny gotujemy w osolonej wodzie przez 15 minut.
6.Po ugotowaniu polewamy zaskwarzką z kiełbasy i cebulki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elzbietar64 31.05.2012 21:06
ciekawa nazwa
Wiesława1 11.04.2012 07:32
lubie
maciek7 24.01.2012 19:30
pyszne
magdalea 20.02.2011 22:06
oj muszę kiedys zrobic, pycha:)
Bartolomeo 27.10.2010 10:31
extra
agata1722
agata1722 05.10.2010 18:44
pyszności
minka 16.09.2010 15:31
super
justyna111 12.09.2010 15:57
super
Przemek4 11.09.2010 23:11
ciekawe
iwa643 10.09.2010 07:27
fajny ciekawy przepis
buksiak12 09.09.2010 17:24
super danie
Dorota71 09.09.2010 17:08
super,mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak