Sposób przygotowania

1.Ziemniaki gotujemy.Po ugotowaniu gnieciemy i studzimy.
2.Mięso mielone mieszamy z przyprawą,pieprzem i zeszkloną cebulą.Formujemy mięsne kulki i gotujemy w osolonej wodzie.
3.Ostudzone ziemniaki ugniatamy z mączką ziemniaczaną i odrobiną soli.
4.Bierzemy porcję ugniecionych ziemniaków,wkładamy w środek mięsna kulkę i formujemy kałduna.
5.Kałduny gotujemy w osolonej wodzie przez 15 minut.
6.Po ugotowaniu polewamy zaskwarzką z kiełbasy i cebulki.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super,mniam mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super danie
  • 4
    original
    Opublikowano

    iwa643

    fajny ciekawy przepis
  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Przemek4

    ciekawe
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    minka

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bartolomeo

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    magdalea

    oj muszę kiedys zrobic, pycha:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !