Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z kukurydzą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
kukurydza w puszce 1 puszka
cebula biała 1 szt
olej do smażenia 3 łyzki
papryka konserwowa 3 ćwiartki
sól, pieprz, papryka do smaku
kostka rosołowa 2 szt
ryż do risotto 25 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z kukurydzą

Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, dodać kurczaka pokrojonego w kostkę, chwilę smażyć. Wsypać ryż i smażyć, aż ryż stanie się szklisty. Dodać paprykę konserwową pokrojoną w kostkę oraz kukurydzę z puszki , wymieszać. Całość zalać bulionem (700ml) doprawić do smaku. Dusić pod przykryciem ok. 20minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malina 25.09.2013 07:45
bardzo smaczna
Islanzadi 01.10.2010 01:18
Wygląda zachęcająco :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak