Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi Po Lubelsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 30 dag
5 dag masła
2,5 dag drożdży
5 DAG CUKRU
1/2 szkl. mleka
sól
Farsz:
60 mdag ugotowanych ziemniaków
5 dag smalcu
cebula biała
4 łyżki kaszy gryczanej
jajko
10 dag suszonych śliwek
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi Po Lubelsku

Z połowy mąki,mleka i drożdzy roztartych z cukrem zrób rozczyn i zostaw by wyrósł.Potem dodaj resztę mąki,stopione masło i szczypte soli.Wyrób.Ziemnaiki utlucz,kasze sparz,polacz.Dodaj pokrojone sliwki podsmazona cebule i jajko.Dopraw.Ciasto rozwalkuj wytnij.Nałóż farsz i zlep.Posyp majerankiem.Piecz 25 min w 180 stopni C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak